ProtoShop - 3D printing și comunicare pentru 12-13 ani


ProtoShop este un curs practic de design centrat în jurul tehnologiei de 3D Printing. Timp de 5 săptămâni, copiii învață să genereze idei, să lucreze în echipă, să modeleze în 3D cu ajutorul unui program specializat și să printeze obiectele.

Oricine poate crea cu ajutorul tehnologiei. Conceptul nostru este că pe baza unor figuri geometrice simple, respectiv volume, cursanții pot crea obiecte simple estetice sau cu o utilitate - breloc, suport de pixuri sau de periuță de dinți sau mici bijuterii.

Într-un format antrenant, cursanții învață aplicat despre geometrie în spațiu, despre cum să gândească un obiect, despre nevoia pe care o rezolvă și publicul țintă al obiectului creat. De asemenea, la toate orele noastre cursanții își prezintă ideile în fața colegilor de echipă și în fața întregii clase. Astfel, ei dobândesc încredere în capacitățile de exprimare și își validează ideile.

ProtoShop este un curs de design care stimulează capacitățile creative și încurajează latura antreprenorială a cursanților. Toți cursanții învață să modeleze în 3D și văd cum se lucrează cu o imprimantă, în schimb, unii vor avea ocazia să devină comunicatori sau manageri, în funcție de organizarea internă.

La sfârșitul cursului, fiecare primește obiectul creat de echipă.

Orele de curs se desfășoară în laboratorul de informatică al Școlii Generale nr. 27 “Anatol Ghermanschi”.

Cursul este destinat copiilor de 12-13 ani (clasa a VII-a). Nu sunt necesare cunoștințe prealabile specializate.

Numărul maxim de locuri: 25

Înscrierile se fac la această adresă:

Costul cursului: 389 de lei și se achită integral înainte de începere.

Număr ședințe: 5

Date desfășurare:

9 martie-13 aprilie, sâmbăta de la ora 10 la ora 12

Adresa: Școala Generală nr. 27 “Anatol Ghermanschi”


Cursul este organizat de 3D DOT în parteneriat cu Școala Generală nr. 27 Anatol Ghermanschi.

3D DOT este o companie implicată în distribuția tehnologiei imprimării 3D în România și în educația publicului în acest domeniu.

Contact: info@3ddot.ro

Mentori:

    Alexandru Dobre - mentor 3D printing. Alexandru are un master în sociologie și unul în antreprenoriat și inovare, ambele obținute în Danemarca, Copenhaga și Statele Unite. Întors în Brașov, a deschis o companie care se ocupă de 3D Printing. El deține cunoștințe de prototipare în programe de creație 3D, precum și procesul de fabricație cu ajutorul imprimantelor 3D.
    Alina Floroi - mentor marketing. Ea este co-fondator al Laborazon, care a operat primul maker space din Brașov. Printre proiectele realizate, care au implicat elevi, se număra “Laborazon Mobil”, “Facem teatru de păpuși” si “Celest - expoziție de instalații interactive”.


Iată câteva mărturii despre curs:

  • “Mie mi-a plăcut foarte mult acest proiect. M-a captivat foarte tare de la început. După primele ore de curs, m-am dus acasă și am început să proiectez în Tinkercad”.
  • “Mie mi-a plăcut cel mai mult atunci când am pus în practică proiectul nostru. Mi-a plăcut că trebuia să depunem efort și a fost foarte complex.”
  • “În acest curs am învățat foarte multe lucruri de care nu știam. Cu ajutorul colegelor, am reușit să facem o fantomiță foarte drăguță. Cei doi instructori au fost foarte drăguți și am vrut să învăț despre acest curs.”Înscrieri 3D DOT: Curs de 3D printing pentru copiii mari


Bună ziua! Vă rugăm să completați datele pentru înscriere în formular. Vă vom contacta în scurt timp pentru confirmare și datele de plată.
Este necesară plata anticipată a cursului pentru securizarea locului.